Istoria Baier&Schneider GmbH&Co.KG
Brunnen
  Istoria Baier&Schneider GmbH&Co.KG


La mijlocul secolului XIX în oraşul german Heibornn a existat o firmă “Gustav Ziegler” care a fost implicat in comerţul papetariei şi ustensilelor de scris. În 1873, această firmă a ajuns să lucreze pentru un om de afaceri, Andreas Schneider, care a devenit în curând asistentul indispensabil al lui Julius Baier, care a lucrat ca agent de vânzări la firmă pentru o lungă perioadă de timp. În toamna anului 1876 proprietarul companiei Ziegler a sugerat faptul că aceste două forte promiţătoare să achiziţioneze compania sa prin contractul de succesiune de drept. După o analiză atentă, au acceptat oferta şi la 31 martie 1877 au semnat un acord privind transferul de drepturi.

Noua companie a devenit cunoscută sub numele de “Baier&Schneider”. Ea a început activitatea la 1 mai 1877 în una din casele închiriate pe piaţa lângă catedrala Sf. Nicolae unde se afla unul din numeroasele izvoare ale oraşului.

In curand, compania a început sa se dezvolte. Într-o perioadă scurtă compania a răscumpărat nu numai casă dată, ci şi una din vecinătate, unde au fost aranjate depozitul şi oficiul companiei noi. Activitatea companiei sa dezvoltat destul de rapid, precum şi numărul de clienţi a crescut considerabil.

La inceputul anilor '90, sediului Catedralei Sfântul Nicolae şi împrejurimile sale nu au fost suficiente. Şi în 1894 compania sa mutat într-o nouă clădire pe strada Wollhausstrasse. În această perioadă a apărut o problemă – producţia companiei (care se bucura de o cerere mare) avea nevoie de un semn distinctiv. Astfel, în 1893 era creată prima marca comercială.

Din momentul creării compania a trecut prin multe obstacole: primul război mondial, care a provocat pierderea unor importante pieţi de desfăşurare a producţiei şi dispariţia furnizorilor de încredere, inflaţia, moartea fondatorilor, distrugerea totală a companiei în timpul celui de-al doilea război mondial – toate acestea au contribuit la suspendarea dezvoltării întreprinderii. Însă familia Schneider nu a cedat, şi cu timpul, transmiţând conducera de la tată la fiu, compania şi-a restabilit activitatea şi a atins proporţii solide, fabricând producţia sub semnul izvorului.

Astăzi compania Baier&Schneider este un producător-lider al agendelor atât în Germania, cât şi în întreaga Europă. Asortimentul total al mărfii produse sub marca comercială BRUNNEN numără mai mult de 7000 de articole. Centrul logististic automatizat (depozit) permite păstrarea a până la 20000 de palete cu producţie poligrafică.

Din nou şi din nou, Brunnen au reuşit să demonstreze obţinerea unor noi domenii de afaceri - de la început existând ca o firmă mică în umbra pieţelor globale ale secolului 21. Fiecare dintre cele cinci generaţii ale familiei Schneider a reuşit să păstreze propria sa marcă individuală de-a lungul istoriei sale. Astăzi, 850 de angajaţi de la compania Baier&Schneider poate privi înapoi în istorie cu mândrie.

Brunnen este cea mai bine cunoscută marcă în Germania

Atunci când, în 1894, fondatorii Baier&Schneider au fost de veghe pentru un nume de brand potrivit pentru compania lor. Aceasta prezenta o imagine a izvorului, cu litera H în colţul drept de sus, în cinstea vechiului izvor sfânt, ce a dat numele oraşului Heibronn.

Sub această marcă comercială, care s-a schimbat pe parcurs din momentul primei apariţii, producţia devenea tot mai renumită şi tot mai solicitată. Iar în anul 1903 a fost înregistrată marca comercială Brunnen şi a sosit momentul ca pe 6 ianuarie 1903, simbolul a fost oficial prezentat ca o marcă, care întruchipează şi până în prezent succesul durabil, şi este asociat cu oraşul natal de unde Brunnen are originea. Proiectarea simboluliu sa schimbat puţin în cursul anilor. Acestuia îi aparţin mai multe nume de brand cunoscute în Germania.© 2004-2017 «Birotix-Com» S.R.L. Str. Calea Iesilor 10, of.404, Chisinau, R.Moldova. ™Brunnen